Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/bamatn/public_html/wp-content/mu-plugins/pUImY9.php on line 4
8 ایده خلاقانه برای انتخاب نام دامنه - بامتن

۸ ایده خلاقانه برای انتخاب نام دامنه

یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های صاحبان کسب و کار انتخاب نام دامنه‌ مناسب و غیر تکراری است. این امر آنقدر اهمیت دارد که بر میزان بازدید و فروش سایت شما تاثیر می‌گذارد. همچنین این نام قرار است که سال‌های سال با کسب و کار شما بماند و عوض کردن آن می‌تواند به برندینگ شما آسیب برساند.

به همین دلیل، بهتر است که یک نام مطمئن و یونیک برای دامنه‌ی خود انتخاب کنید. در این مطلب می‌خواهیم به هشت راه خلاقانه برای انتخاب نام دامنه بپردازیم و به شما کمک کنیم که بیزینس و کسب و کار خود را یک لول بالاتر ببرید.

۱- استفاده از کلمات کلیدی

اولین و ساده‌ترین راه برای انتخاب یک نام دامنه، استفاده از کلمات کلیدی حوزه‌ی فعالیت‌تان است. برای انجام این کار می‌توانید یک لیست از کلمات کلیدی مرتبط با حوزه‌ی کسب و‌کارتان تهیه کنید. آن‌ها را درون یک فایل سیو کنید و ببینید که با کدام یک از آن‌ها می‌توان یک نام دامنه ساخت. شما می‌توانید آن‌ها را با هم ترکیب کنید یا به هر یک، یک کلمه‌ی ساده اضافه کنید که ببینید کدام مورد بهتر می‌شود.

مثلا اگر یکی از کلمه کلیدی‌های شما «وردپرس» است، می‌توانید آن را با کلمات «ساز»، «دیزاین» و… ترکیب کنید و یک نام دامنه بسازید.

۲- استفاده از نام اشیا یا حیوانات

یکی از چیزهایی که بین وب سایت‌های معروف خارجی بسیار مطرح است، استفاده از نام حیوانات یا اشیا برای دامنه و یا حتی نام برند است. وب سایت‌هایی مثل penguin.com ،cat.com یا حتی Elephant.com چندتا از معروف‌ترین و محبوب‌ترین وب سایت‌ها با نام حیوانات هستند. شما هم می‌توانید از نام‌های حیوانات استفاده کنید.

فقط قبل از استفاده مطمئن شوید که این نام‌ها یونیک هستند و قبلا استفاده نشده‌اند. علاوه بر این شما می‌توانید از نام حیوانات بومی ایران یا مناطق خودتان برای وب سایت خود استفاده کنید یا حتی گاها استفاده از نام حیوانات در زبان‌های دیگر هم توصیه می‌شود.

مخصوصا برای زمانی که شما نام یک حیوان را انتخاب می‌کنید و می‌بینید که قبلا استفاده شده است. پس اگر می‌خواهید از کلمه‌ی cat استفاده کنید اما استفاده شده است، می‌توانید از مترادیف‌های فارسی، اسپانیایی یا حتی ژاپنی آن استفاده کنید!

۳- ترکیب دو کلمه با هم

استفاده از کلمات ترکیبی همیشه می‌تواند یک ایده‌ی منحصر به فرد باشد. وب سایت‌های زیادی در حوزه‌ی کاری خود از ترکیب دو کلمه استفاده می‌کنند. برای این کار می‌توانید از وب سایت www.wordcombiner.com استفاده کنید. توجه کنید که این وب سایت برای کلمات انگلیسی فقط کاربرد دارد. این وب سایت به شما فرصت انتخاب دو کلمه کلیدی را می‌دهد و سپس برای شما دو کلمه را به اشکال مختلف ترکیب می‌کند. شما می‌توانید از این کلمات در دامنه‌ی خود استفاده کنید.

۴- استفاده از نام شهر یا کشور

یکی دیگر از روش‌های خلاقانه برای انتخاب نام دامنه استفاده از نام کشورها یا شهرها است. اگر دوست دارید می‌توانید از نام شهر خود برای دامنه استفاده کنید. بهتر است از همان روش ترکیبی نام شهر و بیزینس خود استفاده کنید که نتیجه‌ای جالب‌تر داشته باشد.

۵- استفاده از نام‌های کوتاه شده

استفاده از نام‌ها و اصطلاحات کوتاه شده و خلاصه شده، بسیار اهمیت دارد. این نام‌ها معمولا در عین زیبایی، معانی جالبی دارند. به همین دلیل می‌توانید برای وب سایت خود نام‌های کوتاه شده انتخاب کنید.

برای این کار فقط کافی است که همان کلمات کلیدی‌ای را که لیست کرده بودید را کوتاه کنید. سعی کنید خلاقیت به خرج بدهید، برخی کلمات را نصف کنید، در برخی از آن‌ها حروف صامت یا مصوت را حذف کنید و… این کار در نهایت شما را به یک کلمه‌ی کوتاه شده‌ی زیبا می‌رساند.

۶- استفاده از نام‌های نوستالژیک

نام‌های نوستالژیک نام‌هایی هستند که وقتی شنیده می‌شوند، برای گروهی خاص از مردم احساسی خوب را برمی‌انگیزند. مثل احساس دلتنگی یا مرور خاطرات. این نام‌ها می‌توانند نام اشیا، افراد یا حتی تکه کلامی به جا مانده از ده‌ها سال پیش باشند. نام‌هایی مثل پیک نوروزی، زن روز، خیابان انقلاب و یا حتی آهنگ بوی عیدی فرهاد!

این‌ها می‌توانند بین ایرانیان حسی یکسان را برانگیزند. در دیجیتال مارکتینگ گاها از این اسامی برای برانگیختن احساسات و در نتیجه موفق شدن کمپین‌های تبلیغاتی استفاده می‌کنند. تکنیک این است: برند خود را به چیزی نوستالژیک پیوند بزن، احساس مخاطب را برانگیز، و تمام! مخاطب از شما خرید خواهد کرد و کمپین شما پربازدید خواهد بود.

برای انتخاب اسم دامنه هم شما می‌توانید دقیقا از همین راه استفاده کنید. می‌توانید از اسامی نوستالژیک برای سایت خود استفاده کنید. فقط دو نکته را رعایت کنید: اول این‌که نام نوستالژیک هر چیزی نمی‌تواند باشد و شما نیاز دارید نامی را پیدا کنید که به حوزه‌ی کاری‌تان ربط داشته باشد و دوم این‌که مخاطب هدف خود را بشناسید و بر اساس نوستالژی‌های او نام را انتخاب کنید!

این‌ موضوع بسیار مهم است. طبعا اگر مخاطب هدف شما دهه شصتی باشد با چکمه‌ی قرمز و توپ دولایه بیشتر ارتباط خواهد گرفت تا سُک سُک و عروسک باربی! پس حتما به این موضوع در انتخاب نام دقت کنید.

۷- استفاده از نام مکان‌های معروف

نام مکان‌های معروف هم مثل شهرها می‌تواند، برای نام دامنه مناسب باشد. می‌توانید از مکان‌های معروف شهرتان برای این کار استفاده کنید یا حتی از مکان‌های معروف خارجی‌ای استفاده کنید، که دسترسی به آن‌ها سخت است. این نام مشابه می‌تواند، باعث انتخاب شدن وب سایت شما از سوی مخاطب شود.

۸- استفاده از کلمات و نام‌های ترجمه شده

معمولا هنگام انتخاب نام یک دامنه که می‌شود همه می‌خواهند از همان نام فارسی‌ای استفاده کنند که به صورت انگلیسی نوشته شده است. این کار چندان جالب نیست و در اکثر موارد موجب دفع مخاطب می‌شود. سعی کنید کلمات کلیدی خود را به انگلیسی ترجمه کنید. این کار رسمیتی بیشتر به کار شما می‌بخشد.

جمع بندی

انتخاب نام دامنه در کسب و کار بسیار اهمیت دارد. اهمیت این موضوع جایی مشخص می‌شود که پس از چند سال نام دامنه حتی به نام برند شما تبدیل می‌شود و اینجاست که اگر نام دامنه‌ی شما چندان زیبا و منحصر به فرد نباشد، ممکن است برندینگ شما نابود شود.

منبع: webramz.com

ریپورتاژ آگهی